Името на Цветан Цветанов отново бе споменато в пленарната зала по време на споровете около темата за използването на специални разузнавателни средства (СРС-та). Ето защо лидерът на "Републиканци за България" реагира.

"Днес името ми отново бе споменато в Народното събрание, този път по време на дебатите за съставяне на парламентарна комисия, която да изяснява дали е оказван полицейски натиск в предизборната кампания за 46-и парламент.

Заради контекста и направеното внушение за мои действия като вътрешен министър, бих искал да опресня паметта на Николай Хаджигенов и хората като него, озовали се отскоро в политиката.

По време на всички провеждани редовни и предсрочни парламентарни избори, в които съм участвал, не само, че не съм заемал такава позиция, но и министрите на вътрешните работи са били личности от различни политически сили или други формации", обяви той в своя позиция.

Цветанов припомня още, че при провеждането на парламентарния вот през 2009 г., когато за първи път е влязъл активно в политиката, на власт е била Тройната коалиция, с премиер Сергей Станишев и вътрешен министър Михаил Миков.