Премиерът Борисов трябва да вземе тежко политическо решение за случая "Скрипал". България трябва да бъде солидарна с Великобритания и с демократичните общества. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в парламента.  

На въпрос дали солидарност означава и действия, Цветанов отговори положително. Той обърна внимание, че изпълнителната власт трябва да вземе това решение. Цветанов поясни, че е имало единна позиция на лидерите на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия, така всички държави от ЕС са солидарни към Великобритания.

„Дали се предприемат следващите стъпки за отзоваване на дипломати от Русия, това вече е в правомощията и компетентността на изпълнителната власт“, каза Цветанов.

По думите му след срещата на Бойко Борисов с българския посланик в Русия Бойко Коцев ще има официално изявление. „Не мога да се сърдя на Волен Сидеров. Уважавам всяка позиция. Всяка една партия в коалицията може да има своя позиция“, категоричен бе той. Цветанов припомни, че единствено решенията относно външната политика се вземат от изпълнителната власт. Това е регламентирано в Чл. 105 от Конституцията на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!