"Нямам основание да се срамувам от нито едно нещо, което съм направил в живота си. Доверието в настоящия момент към мен изцяло зависи от моята лична компетентност в днешния ден и ангажираност като министър на земеделието и храните, както и от отговорността, която нося за провеждането на политиката на правителството в земеделието.” Това заявява министърът на земеделието Валери Цветанов по повод на излязлата информация Комисията по досиетата.
БЛИЦ припомня, че днес комисията оповести, че  министърът на земеделието и храните Валери Цветанов е бил агент на Държавна сигурност. Той е вербуван през 1981 г. с псевдоним "Сендов" от старши лейтенант Стоян Велинов. За него в комисията има също документи за принадлежност и след 1989 г. Цветанов стана министър на земеделието от квотата на ДПС.
Комисията обяви и че доскорошният зам.-вътрешен министър Горан Йонов е бил щатен служител на Първо главно управление - разузнаването. Йонов беше назначен за секретар на президента Георги Първанов с ресор външна политика и сигурност.
Третият обявен от комисията е зам.-външният министър Радион Попов, който зае мястото на Феим Чаушев. Той е бил щатен служител на разузнавателното управление на Генералния щаб. Комисията е проверила общо седем души от кабинета. /БЛИЦ