Цветан Цветанов обяви кои са кандидатите на ГЕРБ и СДС за депутати в Европейския парламент. Сред тях има изявени вече политически фигури, автомобилен състезател, лекар и горда майка на три момчета.

"Когато партията е силна и сплотена и има своя политически живот, нашите опоненти ще се мъчат да извадят всичко, за да разбият това, което днес е ГЕРБ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ - Цветан Цветанов на церемонията по обявяването на кандидатите на СДС и ГЕРБ за Европарламента.
 

"26-и май е важната ключова дата, но на 27-и, когато се събудим, трябва да знаем дали сме направили грешка като избиратели. На 26-и нека всеки един, демократично мислещ български гражданин, да оцени това, което бе направено от всички правителства в годините на прехода, за да постигнем основната си цел - влизането в ЕС и НАТО. ГЕРБ, като най-голямата политическа сила, членка на Европейската народна партия (ЕНП), загърби егото си и даде възможност, с най-старата политическа формация, да проведем един разумен и прагматичен диалог", каза Цветанов.

"Политическа партия ГЕРБ ще се регистрира първа на предстоящите европейски избори. Днес най-важно е за държавата да имаме единни позиции и каузи, които да защитават националните интереси. Листата на партия ГЕРБ, заедно с колегите от СДС, иска да имаме дебат за бъдещето на Европа, а не дебат, който да ни разделя", каза Цветанов.
 

"ГЕРБ е партия, която предлага решения и го показахме с българското европредседателство и с лидерството на Бойко Борисов. Всичко е благодарение на усилията на целия български народ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и благодари на всички български евродепутати от партията, които досега са отстоявали интересите на страната в Европарламента.

"Опозицията, която уж стана изразител на проблемите на хората с увреждания, дори не беше на гласуването на законите за тях. Ние обаче предлагаме решения. За мен е чест да започна с представянето на листата на ГЕРБ", добави той.
 

"Започваме отзад напред", заяви Цветанов:

17. Илия Лазаров от СДС
16. Жечо Станков; зам.-министър на енергетиката
15. Йоана Йончева Фильова. "Тя е майка на три момчета", гордо заяви Цветанов.
14. Камен Костов; зам.-областен управител на Сливен
13. Николай Диков; автомобилен състезател
12. Младен Шишков
11. Иво Ралчовски; доктор и член на БЛС 
10. Марин Захариев; зам.-кмет на Смолян
9. Ивелина Василева; бивша министърка на околната среда и водите
8. Емил Радев; настоящ евродепутат
7. Лиляна Павлова; бивш министър на регионалното развитие и благоустройството; министър на европредседателството и настоящ депутат
6. Александър Йорданов
5. Асим Адемов; учител и директор в община Гърмен
4. Ева Майдел; настоящ евродепутат
3. Андрей Новаков; настоящ евродепутат
2. Андрей Ковачев, настоящ евродепутат
1. Мария Габриел, еврокомисар


Гледайте НА ЖИВО церемонията ТУК! 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!