Волен Сидеров изрази мнение, че Цветан Цветанов е станал жертва на този сблъсък. Според него, премиерът ни трябва да потърси пряк път към Тръмп, защото "Борисов е обграден от хора, които принадлежат към соросовите структури и те го теглят в неправилна посока. А Тръмп е консерватор-патриот."

"В крайна сметка от американско радио дойде разследването, а не от руско и то от кръгове, които са свързани с "Америка за България" - фондации, поддържащи медии, групировки и бизнес кръгове в медиите, които имат хора в правителството - в първия кабинет на Борисов. Сега нямат. Много ги е яд, че едни патриоти са там, вместо Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Росен Плевнелиев и др. и този яд се изразява в такива удари по ГЕРБ", коментира лидерът на "Атака".

Волен Сидеров се съгласи, че Цветан Цветанов е организатор на структурите в ГЕРБ, но според него ГЕРБ могат да си направят изборите и с него, и без него. "Не е фатално, дори и Цветанов да не е шеф на щаба". Лидерът на "Атака" подчерта, че Борисов не наказва Цветанов, а се самонаказва, изтегляйки втория си човек. Той беше категоричен, че Корнелия Нинова по никакъв начин няма право да се меси и изказва по повод решенията в ГЕРБ. С това си решение Борисов запазва политически партията си, имиджа на управляваща сила, обобщи Сидеров.

Волен Сидеров, лидер на "Атака": Друг е въпросът, че темите с апартаменти, имоти и т.н. трябва да ни накарат да се замислим - всички, които сме влезли в политиката, може би се отдалечихме от народа си и започваме да го заплащаме. Всеки си има своята отговорност, разбира се. Трябва да се върнем към народа си, защото това е коренът, без който ще изсъхнем.