Предлагаме Стефка Стоева за председател на ЦИК, тя ще бъде гарант за изборния процес. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, цитиран от „Фокус“.
 
Цветанов посочи, че Стоева близо 40 години работи като юрист и е проявила изключителни високи професионални качества в съдебната система Той отбеляза, че от 1996 г. тя работи като съдия във ВАС и е имала и кандидатура за конституционен съдия. „Понеже всички знаем, че днес изтича последният срок за предложенията, които ще направим за членове на ЦИК, сами разбирате, че всяка една парламентарните групи би трябвало да подхожда доста сериозно и отговорно към номинациите“, заяви Цветанов.
 
По думите му разговорите в ПГ на ГЕРБ и в Изпълнителната комисия на партията са били за хора, които имат високи професионални качества. „Знаем, че изборният процес трябва да бъде максимално прозрачен, изцяло в съответствие със законодателството на България и хората да бъдат максимално подготвени и да имат съответния опит“, заяви още Цветанов.