В България трябва да имаме по-голямо уважение към експертите и към тези, които се грижат за здравето на хората. От БАБХ бяха категорични, че пробите са положителни и трябва да ограничим разпространението й на територията на страната. Това заяви в ефира на "Здравей, България" зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Всички срещи, които правя, се старая да бъда максимално откровен и отговорен с хората. Трябва да ви кажа, че точно политиците допринасят за недоверието в политиката. Корнелия Нинова каза, че нямало заповед, такава обаче имаше още от началото. Каза, че няма положителни проби и резултати, които да бъдат предоставени на хората. Такива обаче има и точно на тях се обосновава въпросната заповед. Никой обаче от партията й и дори тя не каза "Извинявайте, прекрачихме границата", заяви той. Според него информацията, която е дало правителството, е била малка и това е грешката им.

"За цялостното тягостно напрежение в обществото, допринася политиката и по-конкретно работата на БСП. Ние сме "за" опозиция, стига тя да е градивна", каза той.

Цветанов коментира, че не е редно опозицията да си измисля компромати, за да удря по премиера. "Преди не знаех, кой стои зад тези фалшиви атаки, но Елена Йончева сама разкри, че е част от тази акция "Пречупване"", заяви той.

Цветанов проговори и за раздора между "Обединените патриоти". "Нямаме различия с коалиционните ни партньори по нещата, заложени в споразумението ни. ГЕРБ пак се явява в ролята на арбитър. Не е редно да стават такива обвинения между коалиционни партньори. Не са медиите мястото, където да се разберат. Трябва да се стигне политически консенсус", заяви той.