От ГЕРБ ще направим първото си символично дарение от 5000 лв. за читалището в Скребатно, за да знаят хората, че имат подкрепата на народните представители. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на изложбата – базар в Клуба на народния представител с ръчно изработени изделия от пенсионерския клуб на село Скребатно.

Цветанов призова сумата да бъде използвана за възстановяване на уюта в читалището. „Всеки един от колегите може да участва благотворително вече индивидуално“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ и призова тези, които не са посещавали Скребатно да го посетят. Той обърна внимание, че в Скребатно от ГЕРБ винаги са посрещани като техни чада.

„Ние от ПГ на ГЕРБ винаги сме подкрепяли всяка една инициатива. Дори за 50-годишнината на нашия политически опонент г-жа Корнелия Нинова знаехме, че тя не иска да има подаръци, искаше да събере средства за националния отбор по математика.

Това, което ние направихме нашата ПГ - дарихме 5000 лв. в тази добра благотворителна кауза. Независимо, че спорим, независимо, че не идват на работа, това вече е тяхно решение, но ние винаги сме били тези, които искаме да подкрепяме всяка една инициатива, която дава възможност за изява на българските деца на световен форум, когато участват“, каза още Цветанов.

„Това, което ние поехме като ангажимент и това, което правителството прави, е да може Междуведомствената комисия по бедствия и аварии да започне процедурата за възстановяване на читалището. Стойността, която е входирана като проект, е някъде на около 350 хил. лв“, допълни Цветанов.