България днес се нуждае от укрепване на системните партии, това са партиите, които могат да носят отговорност за всички решения, които се вземат в страната. Това каза в Шумен председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.
„Когато има системна партия, това означава, че има реален политически живот. В Шумен днес приемаме 130 членове, малко по-късно в Никола Козлево още 200 нови членове, това ни дава самочувствието, че се движим в правилната посока – диалог с всички, независимо от различните мнения”, каза Цветанов. 

Той подчерта, че в политиката трябва да имаш изкуството да правиш компромиси, да не бъдеш конфронтационно настроен към различното мнение, а да признаваш и това, което можеш да постигнеш с тези, които имат различно мнение. 

„В тази посока ГЕРБ си е направил изводи от първия мандат в управлението, от участието в 41-вия парламент и това смятам, че е по- правилното- да се съобразяваме и да имаме диалог с всички”, заяви Цветанов. 

Той е в града за участие в годишното отчетно събрание на Жени ГЕРБ-Шумен. Цветан Цветанов ще раздаде и членски карти на над 100 новоприети членове на ГЕРБ от Шумен. По- късно той ще се срещне с жителите на Нови пазар, а от 16,00 часа в село Вълнари, община Никола Козлево ще връчи членски карти на новоприети членове на партията.