Листата на ГЕРБ с кандидати за евродепутати ще бъде обявена официално в края на идния месец - по всяка вероятност на 31 март.

Това коментира в Русе заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той каза още, че в средата на април ще бъде представена и платформата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори.

По повод на евентуални заплахи от хибридни атаки по време на изборите за Европейски парламент, Цветанов коментира, че българските граждани, европейските граждани, виждат как фалшивите новини са част от ежедневието. По думите му в момента битката е как да бъде преодоляно това влияние, което може да дискредитира или да опорочи един демократичен процес. Цветанов каза още, че темата е била обсъждана по време на Четвъртата среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол в Букурещ, в която днес е участвал.

Цветанов е в Русе за работна среща с областната структура на партията, на която присъстват депутатите на партията от региона, общински съветници и кметове.