През 2012 година правителството на Бойко Борисов спря проекта „Белене”, защото дълги години не се правеше нищо. Сега има възможност за водене на разговори за инвестиционен строител. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
„Искаме да бъдем ясни и прозрачни във всяко едно решение, което се взима. От 1981 година се говори за строеж на АЕЦ "Белене". Проектът е спиран няколко пъти. От 2004 година се създава една среда, при която можем да говорим за възможност за корупция. Кабинетът "Сакскобургготски" и последвалата тройна коалиция също са спомогнали за тази среда”, коментира той пред БНТ.  

Според него държавата не трябва да дава гаранция и всичко трябва да се осъществи на пазарен принцип. „Колегите от БСП обаче пак искат да се върнат нещата в годините преди 2012. Ние винаги сме били отговорни, последователни и винаги сме казвали какви са целите, които можем да постигнем", каза още той.
 
Цветанов коментира и акцията по издирването на избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев. „Ясно е, че има пропуски и недоволство в обществото. Мога да коментирам акцията, при която Пелов беше задържан за грабеж преди години. Тогава мога да кажа, че се справихме блестящо. Тогава в МВР работеха големи професионалисти, които сега не са там.

МВР изживява все още тежък период. След 2013 година се направи една реформа и се изгониха едни професионалисти, за които се твърдеше, че са приближени до мен. Не трябва да хулим МВР, а всички трябва да положим максимални усилия и да върнем доверието в системата”, посочи Цветанов.