До този момент темата за разместване на ресорите на министри в рамките на правителството не е дискутирана. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„В понеделник ще имаме коалиционен съвет, където ще се говори персонално за всяка една оставка. Решенията, които ще вземем, ще бъдат решения на коалиционния съвет, за да може да се стартира процедурата по закон“, обясни Цветанов и уточни, че когато се вземе решение, обществото ще бъде информирано.

На въпрос дали може да има разместване на ресорите в рамките на правителството, той отговори: „Тази тема не е дискутирана и не смятам, че може да бъде част от разговорите към този момент.“

Цветанов обясни, че уважава министрите в оставка, защото всеки от тях е получил съответната парламентарна подкрепа. „Но в политиката има моменти, когато трябва да се носи политическа отговорност. Това по никакъв начин не обезличава всичко, свършено досега, от тези министри.“ Той посочи, че ако бъдат внесени оставките от министър-председателя Бойко Борисов, те ще бъдат подкрепени от ПГ на ГЕРБ.