"Трябва да променим манталитета на българския водач с помощта и на медиите, защото без медиите няма как да има информираност и да стават известни тези водачи, които са неизрядни", коментира шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов, след като депутатите приеха промените в Закона за движение по пътищата, предава "Канал3".

Те ще позволят да се премахнат табелите, указващи къде на пътя се намират камерите за наблюдение. Промените бяха приети с консенсус и от вътрешната, и от транспортната комисии в Народното събрание. По думите на Цветанов това ще помогне да бъдат намалени катастрофите по пътищата.

"Част от тези мерки които ще бъдат предприети през следващите седмици и месеци, ще бъде да се рестартира ефективно Фонд "Пътна безопасност", съобщи още Цветанов. 50 процента от глобите ще остават в този фонд, а в момента в него има натрупани 20 млн. лв. С тези пари ще се финансира по-ефективна дейност сред учениците в училищата. Цветанов се надява, че властта ще получи съдействието и на родителите, НПО-та и КАТ.