Няма промени в закона. Има само промяна, че вече я няма тази тричленна комисия, която да информира съда за желанието на затворниците да искат да излязат от затвора предсрочно. Вече има състав от затвора, които оповестява това, и тогава съдията взима решение дали да бъдат освободени. Тук обаче вече идва моралната отговорност на хората, които взимат тези решения. Това заяви бившият вътрешен министър от ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV по повод горещата тема за "Наглите" и въпрос, който му бе отправен от сина на отвлечение преди време бизнесмен Кирчо Киров Иван.

"Само съдията решава в крайна сметка дали лицето да бъде освободено. Хората от тази група "Наглите" не са от лицата, които има как да се поправят зад решетките. Освен отвличания те са извършавали и убийства. В тези случаи не вярвам в сентенцията на Вапцаров "Попаднал на хора в затвора и станал човек", отсече Цветанов.

"БСП уволни професионалистите, които заловиха "Наглите". Нека бъдем реалисти и обективни", заяви бившият вътрешен министър, който призна, че преди време е обмислял варианта да си подаде оставката от ръководната позиция в силовото ведомство, ако се случи още едно отвличане или убийство от страна на "Наглите".

"Трябва да вярваме в българското правосъдие, защото там има достойни хора и професионалисти, но да не забравяме, че във всяко едно стадо има мърша", каза още Цветанов.

"Надявам се да не може да се роди нова група "Наглите". Към тях нямаме специално отношение. Всички сме възмутени от случващото се, но трябва да спазваме правилата и все пак да се надяваме, че няма да бъдат освободени", заяви пък вътрешния министър Валентин Радев.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!