съглашателство и задкулисни
Ще подкрепим предложението на БСП за заместник-председател на ЦИК, но не го приемайте като задкулисие между партиите ни - знаем кой прави сделките. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебата по избора на ръководство на ЦИК.

„Искам да благодаря за всичко, направено от парламентарните групи, за да могат да участват активно в избора, и за предложенията, които бяха направени за ЦИК“, посочи той. 

„Искам да благодаря за всичко, което направи досегашната ЦИК. Когато приключва един мандат, винаги са повече упреците, отколкото това да се каже едно голямо благодаря“, каза Цветанов и допълни, че тази комисия е работила под постоянен натиск от много политически формации. 

„Тя беше избрана 2014 г. от тогавашното мнозинство, ръководено от БСП. Досегашната ЦИК беше избрана на принципа на професионализъм, за да може да взима решения, които да са достатъчно добре аргументирани“, коментира той, цитиран от Фокус

„През цялото време сме се отнасяли с уважение и сме признавали всеки един избор, който е отчетен като окончателно приключен. Ние никога не сме подлагали на съмнение евентуалните възможности за фалшификация“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ. 

„Ще подкрепим това ваше предложение. Искам категорично да заявя, че това не трябва да се води като съглашателство и задкулисни разговори между БСП и ГЕРБ. Не трябва в никакъв случай да се говори за сделка, защото знаем, кои най-добре правят сделките и опита на фалшифициране на изборите“, заяви Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!