Председателят на парламентарната група ГЕРБ Цветан Цветанов коментира внезапния коалиционен съвет, който се проведе по-рано днес в сградата на Народното събрание (НС).

БЛИЦ припомня, че коалиционните партньори се събраха в стаята на „Обединени патриоти“ в НС.

„Тези срещи се правят постоянно. Просто в момента се засили интересът към тази среща и може би очаквате да излезе новина“, така Цветанов започна коментара си.

„Обсъдихме всичко, което е свързано със Законодателната дейност на Народното събрание. В това число и темите, свързани с правилника, законодателната дейност, която трябва да се предприеме“, разкри още Цветанов.

Той бе попитан дали е честно депутатите, които не идват на работа да получават заплати и какви действия ще предприемат от ГЕРБ.

„Ако не отидете на работа ще получите ли заплата от Вашия работодател? Смятате ли, че тези депутати, които не идват на работа трябва да получават заплати? Ние мислим, че трябва да бъдем солидарни с всички български граждани, които, ако не идат на работа няма да получат възнаграждение.

Това е, което ще предприемем и ние. Това е справедливо действие. Това е искрено и истинско пред българските избиратели“, категоричен бе Цветанов.

„Обсъдихме и президентското вето и ще водим разговори в предстоящите дни, когато ще дадем и отговор“, каза още председателят на парламентарната група ГЕРБ.

БЛИЦ припомня, че преди по-малко от час се разбра за нова драма в редиците на „Патриотите“. До това се стигна, след като вчера първо от Атака напуснаха заседание на ОП, а след това от събранието стана ясна извънредна новина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!