От "Обединени патриоти" така и не успяха да стигнат до решение за общо явяване на европейските избори.

"Бяхме предложили една точка, а именно участието на коалиция "Обединени патриоти" на предстоящите евроизбори. Колегите от НФСБ дойдоха с предложение за друга точка – промени в ръководството на парламентарната група и това предизвика колегите от "Атака" да си тръгнат. Така че след тази среща е като преди тази среща – нищо ново", обясни вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коалиционният съвет на "Обединени патриоти" бе иницииран именно от него. Той остана единственият партиен лидер на срещата. Представителите на НФСБ пристигнаха със закъснение и срещата, планирана за 14 ч., започна около 14:30 ч. За Съвета съобщи третият в коалицията – Валери Симеонов, който в телевизионно интервю заяви: "Дали ще има окончателно решение за евроизборите, е въпрос на няколко часа изчакване".

Малко след началото на заседанието представителите на "Атака" - Десислав Чуколов и Николай Александров, напуснаха срещата. Според Чуколов причината е, че патриотите са се занимавали с дребнотемия и битовизми, с които от "Атака" не са съгласни. Той разкри, че на срещата е било предложено бившият здравен министър Петър Москов да участва в общата листа за евроизборите, на което от "Атака" отвърнали, че достойни да присъстват са още Анастасия Мозер и Иван Костов.

В 17.30 ч. ръководството на ВМРО се събира, за да обсъди и резултатите от тази среща, и последствията от нея.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!