ГЕРБ ще продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в град Долни чифлик.
Заедно с водача на листата на ПП ГЕРБ за 3-ти МИР-Варна, областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Протних и кандидати за народни представители Цветанов разгледа санирани блокове в града. Те бяха придружавани от кмета на Долни чифлик Красимира Анастасова.

В града изцяло са санирани два блока, предстои облагородяването в тези райони, като ще бъдат изградени и паркоместа и тротоари. Ще бъдат асфалтирани и пътните участъци около двата блока. Още четири сдружения в града са с подадени документи в Българската банка за развитие, а други две сдружения са с подадени документи. В града е приключил и първият етап по изграждане на ВиК канализацията, като предстои асфалтиране на улиците. Този първи етап обхваща 285 имота, готов е вторият етап на проекта, като се очаква одобрение и отпускане на финансиране. Проектите за Вик инфраструктурата са по ПУДОС. По проект в момента се извършва почистване и на дерето в село Венелин. Община Долни чифлик е кандидатствала с три проекта по Програмата за развитие на селските райони, като вече има един одобрен. Той е за рехабилитация на четири вътрешни улици в Долни чифлик и една в Село Оряхово, които са главни пътни артерии в двете населени места. Другите два проекта по програмата, които очакват одобрение, са за ВиК инфраструктурата в село Шкорпиловци и четвъртокласната пътна мрежа в региона.

Лиляна Павлова заяви при срещата с жители на града, че ако им се гласува доверие, ГЕРБ гарантира продължаване на програмата за саниране. „По този начин ще се удължи животът на старите блокове, ще ги направим по-топли и уютни. Социалният и икономически ефект на програмата са безспорни. Освен ползата за етажните собственици, програмата осигурява работа и за много малки и средни фирми“, заяви Лиляна Павлова.

Цветан Цветанов и Лиляна Павлова посетиха и ул. „Витоша“ в града, която е в окаяно състояние. Живущи на улицата поискаха съдействие от Цветанов за довършване на инфраструктурата. С общинско финансиране са направени 100 метра от канализацията, но това не е достатъчно. Цветанов пое ангажимент ако ГЕРБ спечели изборите, да съдейства за завършване на канализацията по улицата и за подмяна на централата канализационна тръба.