Треперещите от страх Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, които Фетхуллах Костов създаде, отново използваха финансираната от тях Фабрика за фалшиви новини, за да се опитат да спасят собствените си кожи от наказателно преследване, пише в. "Телеграф", цитиран от агенция "Монитор".

По тази причина задкулисната шайка отново използва дежурната си мишена Делян Пеевски и с манипулации по негов адрес продуцира създаването на пропаганден шум. Изпитаната схема „гражданин подава сигнал в институциите срещу Пеевски“ пак бе извадена от нафталина.

През годините прислужващи на олигархията псевдограждански организации неведнъж са атакували депутата. Служителите на Прокопиев от „Протестна мрежа“ намесиха името му в сигнал за функционирането на КТБ още преди години. След това международните клеветници от „Биволъ“ внасяха сигнали и в Лихтенщайн в опита си да дискредитират Пеевски.

Сега наред са БОЕЦ, чието най-голямо геройство като НПО е, че отидоха лично на крака при издирвания от Интерпол Цветан Василев, пиха кафе в тузарската му къща в Белград и се снимаха за спомен с човека, подведен под наказателна отговорност за източването на КТБ, което безспорно е кражбата на века в България. Както бе предупредено още преди 2 дни, НПО-то бе активирано да подаде сигнал в новосъздадения антикорупционен орган срещу Делян Пеевски, в който сигнал няма нито един нов факт или твърдение, които да не са били вече обект на проверка от българските институции.

Практическата безсмисленост на тяхната дейност се вижда и с просто око. Единствената цел е пропаганда. Да бъде посочен Делян Пеевски като първия обект на проверка на антикорупционния орган и да се създаде внушение, че има нещо съмнително около него. Източникът на сигнала – БОЕЦ, говори, че този път той идва директно от Българския Мадоф Цветан Василев, а рекламирането му през „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиева показва, че с разпространяването на манипулацията се е заела цялата Фабрика за фалшиви новини, изградена от медиите, финансирани от всичките олигарси, израснали под крилото на Костов.