Дежурната канонада от фалшиви новини изстреля Фабриката за манипулации на олигархията по повод делото за източването на КТБ. Порочната машина от медии, неправителствени организации, експерти и политици, финансирана от българските олигарси, отгледани от Иван Костов, даде всичко от себе си, за да отклони общественото внимание от мегаделото срещу Цветан Василев. Глутницата Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев впрегнаха медийните си глашатаи, които в рамките на един ден произведоха цяла серия от фалшиви новини по адрес на Делян Пеевски, пише "Монитор".

Вероятно по чиста случайност точно в деня, в който бе насрочено заседанието по делото „КТБ“, известните с това, че ходят лично на гости в Белград на Цветан Василев „граждани“ от организация „Боец“ решиха да пуснат сигнал в новия антикорупционен орган срещу Делян Пеевски. В сигнала, разбира се, няма някакви нови факти и обстоятелства, които да не са проверявани досега. Съответно всичко написано в него вече е опровергавано от българските институции и стойността на сигнала, както и очакваният резултат от разглеждането му са предварително ясни на вносителите. Пред „Фрогнюз“, сайта на друг храненик на Цветан Василев - ченгето от ДС Огнян Стефанов, обаче „Боец“ не пропускат да внушат основната опорна точка, която ръководи действията им. Ако новото спецзвено не обърнело внимание на сигнала им, това щяло да покаже, че всички институции в България са корумпирани и лоши. С други думи няма как любимият им мустакат домакин в Белград да бъде съден честно в България. Или поне така им се иска на „бойците“ за свободата на БГ Мадоф.

Паралелно с тях „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов даже не си дава зор да заблуждава читателите си, а просто преповтаря стари опорни точки към актуални новини. В публикацията им за делото „КТБ“ от сайта просто са залепили нелогично звучащия абзац как при досъдебната фаза не бил разпитван Делян Пеевски. Не че няма още милиони хора по света, които също като Пеевски не са разпитвани за КТБ, тъй като нямат отношение към фалита на банката. Просто „Медиапул“ цели да създаде пропаганден шум с цел отклоняване на вниманието към главния виновник.

Проваленият политик, създаден от Прокопиев - Христо Иванов, също даде своята дан към фалшивите новини, обяснявайки как сегашният главен прокурор щял да бъде подменен от нов, който доказал верността си към Пеевски. Факти? Доказателства? Не, просто марионетката има задача също като останалите пипала на Фабриката за фалшиви новини да създава усещането, че институциите у нас не работят, а за това да бъде нарочен Пеевски.