Вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде първият, който ще отговаря на депутатски въпроси утре. Той ще участва в предстоящия парламентарен контрол.

Въпросът към него е свързан с безопасността по пътищата в контекста на работата на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата". Това стана ясно от програмата за работа на Народното събрание.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще докладва на депутатите какви са действията относно укрепването на свлачището на държавния път Смолян-Мадан. Към нея има зададен и още един въпрос за изграждане на кръгово кръстовище на изхода на град Русе в посока Варна.

Очаква се Петя Аврамова да даде и последни актуални новини около инцидента в тунел "Железница", при който бяха затрупани трима работници. Тя беше на място с премиера Бойко Борисов преди ден, за да провери каква е ситуацията. По случая има и образувана проверка.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пък ще коментира злоупотребите с декларираните площи за производство на зеленчуци в Хасковска област.

Спортният министър Красен Кралев също ще участва в петъчни контрол.

Интерес предизвиква разискването, инициирано от БСП, за хазарта. Финансовият министър Владислав Горанов ще отговаряотносно "нова концепция за облагане на хазартните игри", декларирана през месец март 2016 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!