"Като му дойде времето, тогава ще говоря", това заяви ексклузивно пред агенция БЛИЦ освободеният зам.-министър на здравеопазването Георги Йорданов.

Както медията ни по-рано днес съобщи той беше освободен от поста си със заповед на премиера Кирил Петков.

"На този етап промяната в състава на МС е лично решение на Кирил Петков – нека той да каже защо ме освободи", посочи Йорданов.

Георги Йорданов призна, че БЛИЦ е първата медия, която го е потърсила. Обеща да говори, като му дойде времето, но не скри, че има напрежение в коалицията.

Извънредно: Премиерът уволни ключов зам.-министър!

"Вие сте интелигентни, сами може да направите анализ", изтъкна политикът.
 


Георги Йорданов тепърва ще разкрива нови детайли за освобождаването си

Дали първата атака не беше по земеделския министър Иван Иванов, но, понеже отговорност за неговото назначение носи вицепремиерът Корнелия Нинова, се премина към друго назначение на социалистите, а именно Георги Йорданов, който беше депутат и член на Здравната комисия.

На всички въпроси, свързани със здравната политика и затова ли е неговото уволнение отговорът на потърпевшия беше категоричен: "Не! Нито зелен сертификат, нито ковид криза, нито реформата в МЗ. Наистина нека Кирил Петков да каже защо ме освободи, мисля, че така е редно преди да говоря аз."

И Георги Йорданов ще очаква да научи защо бе освободен от поста. Отговорността затова носи единствено министър-председателят Кирил Петков. С назначаването на нов зам.-министър на здравеопазването ще разберем има ли и напрежение в коалицията, за което той не отрече.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!