Министърът на вътрешните работи Михаил Миков подписа заповед за уволнение на Васил Василев – началник на РУ на МВР-Враца към ОД на МВР-Враца. Прекратяването на служебните правомощия е за извършено нарушение на служебната дисциплина. На 12 юли т.г. в ресторант “Каприз” във Враца, в присъствието на граждани - клиенти на заведението, е употребил значително количество алкохол и се е държал фамилиарно с криминално проявено лице.
Впоследствие пред друго заведение в града той се държал грубо, като е отправил заплаха към гражданин, за което същият е подал жалба в прокуратурата с копие до Българския Хелзинкски комитет.
Василев си е позволил поведение, уронващо престижа на МВР, станало известно на граждански лица и получило негативен отзвук в медиите, посочват от пресцентъра на министерството.
БЛИЦ припомня, че в медиите гръмна скандал, че Василев е седял на една маса с крадеца Симеон Павлов Саймъна. В компанията бил Иван Тодоров – бивш гард на погнатия от комисията "Кушлев” Валери Тодоров – Дебелия. Срещу шефа на РПУ -Враца обаче има и други сигнали за нарушения. В един от случаите Василев накарал свой служител да духа в дрегера вместо пиян съдия. По негов адрес вътрешният министър Михаил Миков заяви, че е недопустимо да се пие по цяла нощ с мутрите. В края на август от МВР първо съобщиха, че Василев е дисциплинарно отстранен, но часове по-късно обясниха, че му е наложено дисциплинарно наказание "недопускане до конкурс за израстване в категория и в степен за срок от три години". /БЛИЦ