Парламентът ще избира нов председател на Комисията за финансов надзор. Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова е единственият кандидат за поста на Стоян Мавродиев, чийто мандат изтече преди десет дни, съобщава БНР.
Караиванова изрази намерение да ревизира дейността на предшественика си, ако бъде избрана на поста. Това стана ясно при изслушването й в бюджетната комисия в парламента.
 
„Считам, че е редно, когато се поема за управление една структура, да има яснота какво заварва човек, когато встъпи в длъжност. Нормално е да се извърши и финансов одит и одит на извършените операции за изходния мандат”, посочи тя.
 
Инвестиционната общност подкрепя кандидатурата на Караиванова, въпреки че е единствена. Публикации в пресата обвързаха Караиванова с КТБ, но те бяха опровергани от Менда Стоянова от ГЕРБ. Оказа се, че става дума за акции на съпруга й в електроразпределителни дружества
 
Процедурата по избор, а не самата кандидатура, се атакува от депутати от опозицията в Конституционния съд.
 
Междувременно парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика ще изслуша управителя на Националния осигурителен институт Бисер Петков и подуправителя Весела Караиванова-Начева. И двамата са със изтекъл мандат. Депутати от пет парламентарни групи предлагат парламентът да ги утвърди на постовете им.