Колко луд е Северин Красимиров и имал ли е съучастници, когато е изнасилил и убил журналистката Виктория Маринова. За това дискутираха вътрешният министър Младен Маринов и депутатът Волен Сидеров, пише "Флагман".  Диалогът бе по време на блиц-контрола в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

„За нас беше ясно, че става въпрос за психически неуравновесен човек с ясно изразен сексуален нагон, който доминира и явно това го прави опасен, тъй като той, последствията, които са свързани с неговото сексуално задоволяване, ги приема като резултат, без да ги преценява какви може да са; включително приема и смърт, както е в случая на жертвата. Това ни накара да действаме наистина бързо”, коментира Младен Маринов.

От МВР се свързали с колегите им от Германия.
„Наистина направихме едно много добро оперативно взаимодействие. В крайна сметка заподозреният беше задържан в жилище на майка му, която живее там с лице от мъжки пол, което не му е биологичен баща, а е приятел на майка му. Естествено в момента текат процедури по международната правна помощ за освидетелстване на лицето. Всичко това ще бъде вкарано в съд в Германия, за да може вече да ни го предадат за по-нататъшна работа. Към момента той не е разпитван от наш разследващ полицай, нито от прокурор”, добави Младен Маринов.

Волен Сидеров попита как Северин Красимиров е избягал и защо не е заловен в България. „И дали не е свързан с други лица? Дали това е психопатичен човек, който извършва убийство и тежко престъпление и дали някой не го е насочил към това”, зачуди се председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

Младен Маринов обясни, че Северин е пътувал с две лица за Германия. Те са установени, работи се с тях, увери той. Към момента, когато те са минавали границата, разследването още не е подозирало Северин Красимиров.

Волен Сидеров реагира: „Това не хвърля ли съмнение върху заключението, което правите – че това е психопатичен човек. Човек, който бяга от престъплението – значи знае какво е извършил и бяга от последствията. Има специалисти, които ще кажатдали… Вие казвате, че и още двама души са с него. Те кои са, какви са? Това беше контекстът да питам – дали не е подтикнат от други да извърши това, дали не му е посочена жената като вероятна жертва, защото и това е възможно. Да, човекът може да е с отклонения, но първо, щом бяга, значи знае, че нещо нередно е извършил и бяга и да се скрие. Значи може би не е толкова луд. Не знам.”

Младен Маринов не отговори на съмненията на Сидеров за това доколко е луд Северин Красимиров.
Вътрешният министър повтори, че с обвиняемия още не е разговаряно, защото първо трябва да се мине през германския съд.

Но имало доказателства, че е действал ситуативно и на този етап се отхвърля тезата за предварителна подготовка на престъплението.
„Но ние работим и по тази теза, която г-н Сидеров изнесе. Търсим негови евентуални съучастници или мотиватори за това престъпление. Така че до момента, в който не изясним цялата динамика в деня на извършване, ние ще работим и по двете версии”, увери Младен Маринов.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов и депутатът от „Обединени патриоти” Валентин Касабов от своя страна приветстваха действията на разследващите и поздравиха министъра за професионалната работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ