След провелите се избори за местна власт в неделя (27 октомври) само в 9 града не се очаква да има балотаж. В тях кандидати са завоювали победа още на първи тур. В останалите битката ще продължи и през идната неделя.

В някои от районите разликата между първите двамата е значителна и трудно би била стопена. Във Видин, Ловеч и Разград положението обаче е различно.

Драмата в тези градове е голяма, балотажът сигурен, но кой точно ще застане начело на местната власт е истинска мистерия.

Във Видин, при обработени 97,14% СИК протоколи в ОИК. Първата позиция се заема от Огнян Ценков от ГЕРБ. Той е получил 32,23% подкрепа.
Веднага след него се нарежда кандидатът на Местна коалиция СДС – Цветан Ценков с 30,41%.

Към този час разликата между двамата е едва 379 гласа.
 

В Ловеч положението е още по-напечено. Там разликата между първите трима кандидати за кмет на общината е нищожна. При 98,09% обработени СИК протоколи в ОИК първото място е за Корнелия Маринова от ГЕРБ. Тя е получила подкрепата на 28,82% от избирателите.

След нея се нарежда Радина Банкова от БСП за България, която има 26,30 процента.

Третият кандидат е от ВМРО – Виктор Стойчев, който има 23,02%. Балотажът ще е наистина непредвидим.
 


Драма има и в Разград. Там едва 202 гласа делят първия и втория участник в изборната надпревара. При преброени 100% СИК протоколи в ОИК на първи тур побеждава кандидатът на БСП Денчо Бояджиев. Той получава 25,38% подкрепа.

Претендентът му, който ще се бори за кмет на общината тази неделя е Валентин Василев от ГЕРБ, който има 24,36% подкрепа.


ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!