Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура, съобщиха от ОИК – Трън. Тя е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това е била заместник-кмет.

В община Трън изборите се наложиха след като кметът на общината Станислав Николов подаде оставка.

Николов си тръгна през май, защото се оказа подсъдим. Той блъсна с автомобила си дете, което пострада сериозно.

През лятото в Трън имаше и референдум, с който беше решено в района да няма добив на злато.

Кандидатът на ГЕРБ Павел Динков спечели частичните местни избори в село Цани Гинчево, община Никола Козлево. За него са гласували 173 гласоподаватели.

С избирателна активност от 57.32% приключи денят на вота, до урните в единствената секция в селото отидоха 231 души от 403 имащите право на глас. По време на изборния ден не са получавани жалби или сигнали за нарушения.

До частични избори се стигна след като изкаралия на поста 2 мандата и половина кмет Красимир Георгиев напусна поста в началото на май. За кметското място се бореха трима кандидати - Павел Динков от ГЕРБ, Иван Добрев от БСП и Митко Георгиев от "Воля".

В село Попович, община Бяла, кандидатите на БСП и на ГЕРБ отиват на балотаж. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева събра 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Иванов – 51. В с. Чукарка, община Айтос, кандидатите на ГЕРБ и ДПС също са на балотаж.