Няма да си подавам оставката, категоричен е министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод искането на БСП, отправено към него.
По думите му в закона за движение по пътищата има над 90 промени. Камери обаче няма, тъй като струва пари. В същото време по пътищата у нас има 278 автомобила на МВР, които следят да няма нарушения. В други държави - Австрия, Германия, слагат камери и няма униформени на пътя.

"Има проект за камери и у нас, не искам да отивам в бъдещето, но вероятно ще го направим и тук. Струва пари, но след това е много по-ефективно", каза Радев в ефира на Нова телевизия.

Той самият стигал до Бургас за 3 часа, без да се нарушават правилата. Ако това стане за 2 часа, значи е имало нарушения на закона. В коментар за случай, в който 16-годишният Кристиян блъсна край Триград 5-има души и избяга, министърът го призова да слезе и да се предаде дори не на властите, а на родителите си: "Ти си мъж, можеш да поемеш отговорност".

Да не го плашим, по-добре да спасим и неговия живот. Всичко останало е по-малко от това, което може да му се случи в гората, каза министърът. Петимата, блъснати от Кристиян, са живи, за него обаче вече няколко дни не се знае нищо.

Относно Динко Вълев Радев каза, че ямболията, прославил се като Ловеца на бежанци, редовно нарушава правилата. "Ние не сме Дивият запад", посочи Радев по повод последния инцидент с ямболията, който бе арестуван за побой и по-късно пуснат. "Има една граница, която се нарича Закон и тя не трябва да се прекрачва", посочи още вътрешният министър.

По отношение на скорошния обир в дом в столичния квартал Бистрица, при който бяха откраднати пари в брой и ценности на много голяма стойност, Радев посочи: Хората не трябва да държат големи суми пари и ценности в домовете си.