НФСБ не е обсъждала с ВМРО темата за нов лидер на парламентарната група, след снемането на доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Това съобщи пред журналисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, предаде "Фокус".

Симеонов обясни, че решението за снемане на доверието от Волен Сидеров е взето снощи от групата на НФСБ и оповестено днес, а причината за това решение е клеветническата, по думите му, кампания, която се е провела вчера по партийната телевизия на „Атака”.

„Нещата са съвсем пресни и не са обсъждани с никого”, каза Симеонов. Попитан дали ще си търси правата в съда, той отговори, че това е естествено и че винаги го е правил. „До момента вече имам няколко осъдителни присъди спрямо него. Вярно е, че това беше в периода преди сключване на коалиционното споразумение, но нищо не може да ми попречи да си защитя своето достойнство”, заяви Валери Симеонов и допълни, че за самия него клеветническата кампания на телевизията на „Атака” е необяснима.

„Единствено си я обяснявам може би заради личното желание на Сидеров да бъде първи номер в листата за европейски избори на „Обединени патриоти“. Виждайки, че не се сбъдва това негово желание, вероятно това мотивира агресивните му нападки по мой адрес и по адрес на колегите от „Националния фронт за спасение на България”. Толкова са несъстоятелни нападки”, каза още Валери Симеонов.

Попитан дали ще се запази коалицията, Симеонов отговори, че не може да каже отсега. При въпрос дали поемат на изборите за Европейския парламент без Волен Сидеров, Валери Симеонов отбеляза: „От гледна точка на НФСБ означава точно това”.