Нямаме желание да вземаме страна в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров - за ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това каза заместник-председателят на ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов пред журналисти във връзка с позицията на НФСБ, с която те се разграничават от председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, предаде „Фокус“.

Той уточни, че вярва в държавническото начало на обединението на патриотите и уточни, че целта е правителството да бъде стабилно. „Запознахме се с позицията на НФСБ и следим цялата ситуация. За нас от ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това са наши послания от преди петилетка“, каза Веселинов.

По думите му сега, когато е постигнато обединението, е незряло да се разрушава. „Нямаме желание да вземаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между двама наши партньори има такова напрежение, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими“, допълни още Веселинов.

На въпрос дали има основания да се иска оставката на Волен Сидеров, той уточни, че в рамките на коалиционния съвет ще се води разговор за всеки един от проблемите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!