НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които като ОMV, Шел и Лукойл, се разбраха и вдигнаха цените на мобилните услуги. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Паралакс“ на телевизия СКАТ. 

„От началото на годината цените на мобилните услуги поскъпнаха с 60-70 до 100 %. Операторите се разбраха за това, без да питат хората. Така те като монополисти удрят всички останали кабелни оператори и интернет-доставчици“, посочи Валери Симеонов. 

Той предупреди, че битката ще е тежка, защото става дума за големи корпорации, със страшно много пари, чиито централи са извън България. „Но и те подлежат на регулация. Още повече, че вдигат цените в разрез с общата европейска практика за поевтиняване на мобилните услуги, като така компенсират загубите си от поевтиняването на роуминга“, каза лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов изрази увереността си, че ще бъде разбит и монопола в сектора на горивата, конкретно на Лукойл. „Сигурен съм, че ще успеем да пресечем картелните схеми на съгласуване на цените на веригите бензиностанции“.

Предстои много сериозна битка срещу разпространението на дрога в България. „Целият този процес се покровителства от полицейски служители на различно ниво, което налага незабавни реформи и кадрови промени. Ако имаме подкрепата на нашите по-големи партньори, както и на Народното събрание, ще се справим с наркопласьорите, с големите вериги за доставка на опасната отрова, която погубва децата ни“, даде още един анонс лидерът на НФСБ. 

Валери Симеонов напомни случаите с възникналите етнически конфликти в Асеновград и район „Северен“ в Пловдив. Показахме, че когато държавата е на мястото си – се намира решение. Днес и на двете места има изградени полицейски управления и тежките конфликти останаха в миналото“, подчерта лидерът на НФСБ.