„Ние сме хора, които държат на обещанията си, изпълняват поетите ангажименти, смело защитават интересите на обикновения човек и отстояват принципите, и добродетелите.

С това сме по-различни от останалите политици“. Това заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Бургас Валери Симеонов при откриването на кампанията в храма „Св. Георги Победоносец“, в бургаския квартал „Победа“.

По традиция НФСБ тръгва на избори от тази църква, която построихме със собствени средства, със средства на нашите колеги, за съжаление, с някои от които се разделихме. Вечна им памет“, добави Валери Симеонов.

Храм „Св. Георги Победоносец“ е със символно значение за Национален фронт за спасение на България. Партията първо спря строежа на джамия в квартала, а след това издигна християнската обител, която на практика спря радикализацията на ромското гето.

„Откриваме нашата предизборна кампания спокойно и уверено, тъй като в досегашната си работа доказахме, че правим това, което другите обещават - а ние, без много шум, го постигаме, каза по-късно, при откриването на предизборния щаб на патриотичната коалиция на ул. „Алеко Богориди“ 29 Валери Симеонов.

Той подчерта, че НФСБ оставя зад себе си 4 години на много добри резултати в защита на националните интереси, в защита на бизнеса. „И пак в тази посока ще продължим да работим“.

Симеонов посочи на първо място работата на Патриотичната коалиция за повишаване на доходите на хората.

„Тъй като ние – ВОЛЯ и НФСБ, полагаме основата на икономическия патриотизъм: чрез повишаване на минималните пенсии на 500 лева и пропорционално увеличение и на останалите пенсии.


Чрез подпомагане на инициативните българи, на дребния бизнес. С продължаващата срещу картелите и монополите борба. С осигуряването на безплатни лекарства за ученици до 18 г. и пенсионери над 65 г.

С борбата срещу повишаването на цените на горивата и разбиването на горивния монопол, който продължава да цари в България“.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е поставила в програмата си повишаването на прага за регистрация на ДДС от 50 на 100 хиляди лева.


„Поставяме въпроса и за още по-сериозно борба с олигархията и с корупцията. Нашите партии доказаха, че може да има политици, които да се честни, които да са неподкупни и последователни в изпълнението на своите цели и програми“, подчерта лидерът на НФСБ.

До него при откриването на кампанията застанаха кандидатите за народни представители Милен Ненчев, Момчил Момчилов, Радослав Петков, Боян Дяков, Димитър Димитров, Огнян Цонев, Йорданка Симеонова, Валери Ангелов, Денис Йовчев, Ивайло Стаматов, Антон Стоянов, Марияна Лефтерова.

Валери Симеонов пожела успех на съратниците си в Патриотичната коалиция, на българския народ и призова на 4 април да се гласува с разум, а не с емоция.

На 8 март кандидатите на народни представители от Патриотичната коалиция зарадваха с рози дамите, които преминаха през главната улица на Бургас.