ВМРО започва преговори с потенциални партньори, с които да се яви на изборите през лятото.

Водещ мотив в предизборната кампания за ВМРО ще бъде липсата на консервативно-патриотично пространство в настоящия парламент, а ВМРО като лидер в това пространство трябва да се опита да промени облика на българската политика през следващите години.

Това обясни в интервю за БНР Александър Сиди от патриотичната формация.

„В следващото, 46 НС патриотичното, консервативното пространство трябва да бъде добре представено. Никой не е казал, че ще бъдем коалиционни партньори на ГЕРБ. Ние сме си направили нашите изводи“, изтъкна Сиди в предаването „Преди всички“.

Относно заявката да се търси съюз с партия КОД на Петър Москов и с НФСБ на Валери Симеонов, Александър Сиди декларира готовност да започнат преговори и с двете формации за общ проект.

Сиди не вижда възможност за партньорство нито с „Възраждане“, нито с „Атака“. Той уточни, че „с политическата формация на г-н Сидеров разговорите са затворени 2019-а“.

Според Александър Сиди в настоящия парламент са били извършени „глупости върху Изборния кодекс“.

Сиди припомни, че още в 43 НС, по времето на Реформаторския блок, от ВМРО са предлагали в държавите с федерално управление да не важи ограничението за 35 секции, но това не е било прието.

Някой имаше да плаща цената за Росенец. То се видя в гласуването. Единственото, което направиха, е да разрешат на ДПС да получи допълнително мандати от Република Турция“, коментира той по темата за неограничения брой секции в чужбина. 

Във връзка с това ще има различни протестни действия, гражданско неподчинение, може да се стигне и до затваряне на граници, предупреди Сиди.