Промените на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в Закона за социално подпомагане са полезни и са в отговор на очакванията на българското общество, заяви от парламентарната трибуна лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по предложенията на ГЕРБ, БСП и „Обединени патриоти“ за промени в Закона за социалното подпомагане.

„Първо искам да изразя удовлетворението си от поставянето на дневен ред на една много важна тема в нашето общество – образованието на децата, които са изолирани по една или друга причина. Както всички знаем, в по-голямата част това са деца на циганския етнос. Двата законопроекта биха могли да бъдат усъвършенствани. Третият е прекалено повърхностен и действително с явно популистко предназначение – този на БСП. Той не подлежи на каквото и да било обсъждане“, допълни Симеонов и посочи, не приема упреци за политически елемент във внасянето им.

„Ще минат евроизборите, ще се зададат местни избори – тогава също ли не трябва да предлагаме? Може би трябва да спре да работи парламентът от страх да не би случайно да попадне под упреците за политически цели в близките избори. Да не говоря какви цели могат да имат три различни политически партии със сходни идеи в законопроектите, които предлагат“, допълни той.

Според него твърденията на ДПС, че одобряват насърчителните мерки и че с промените се лишават от социални права определена група граждани, е чисто политическо изказване, насочено към саботиране на приемане на полезни за държавата инициативи.