Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е вероятният кандидат за президент на „Демократична България“ (ДБ), твърди anteni.bg. Съдията е сред любимците на лидера на ДБ Христо Иванов още от времето, когато бе министър на правосъдието в кабинета „Борисов“ -2.

Именно на това мнение е и бившият конституционен съдия, депутат във Великото народно събрание и народен избраник в 44-ото НС Георги Марков счита, че Лозан Панов ще бъде кандидатът на "Демократична България" за президент.

Ето какво написа той във фейсбук:

"Разчу се новината, че кандидат за президент на ДеБъ ще бъде Лозан Панов. Соросоидите го подготвят още от декември 2015 г., когато в нарушение на Конституцията изчете написаната му от някой неолиберална политическа дитирамба. Естествено, Панов не може да победи Радев, но може да му помогне да вземе втори мандат, отивайки на балотаж. Ще видим…

Панов приключва мандата си като шеф на ВКС едва на 50 г. Явно няма да седне да продира вкъщи и има шанс да стане конституционен съдия ноември, избран от двата пленума на ВАС и ВКС, но може да стане и лидер на ДеБъ, тъй като Христо Иванов е правна и политическа нула.

Лансираната от президента Плевнелиев Кристалина Георгиева има конституционни пречки да се яви на президентските избори, дори да иска."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!