Шефът на националната движение "Хан Кубрат" Веселин Костов отправи призив за обединение на всички истински патриоти.

Ето как отговори той на въпрос, свързан с влизането му в политиката.

Господин Костов, разбрахме, че имате намерение да влезете активно в политиката като национално движение „Хан Кубрат „. Защо се налага това и няма ли да ви е удобно да стоите отстрани като движение и да критикувате решенията на другите и да посочвате техните грешки?

В деня на българската просвета. Апелирам всички грамотни и трезвомислещи хора много внимателно да преосмислят националните си приоритети, да проявят разум и нека на тези избори да гласуват по съвест и възгледи за тези, които наистина ще допринесат за една много по-стабилна и перспективна България.

Да не забравяме, че фундамента на всяка Велика държава е именно просветата, образованието и културата! Използвам вашата аудитория да поздравя българския народ за 24 май, както и всички деятели в сферата на образованието и културата, нека отдадем почести и към всички български книжовници и просветители през годините, поклон пред тяхното дело.

Що се отнася до решението ни за активно влизане в политиката, това се налага от редица фактори. Най – важното е, че години наред българските патриотично настроени съграждани бяха лъгани и поставяни в унизително положение от тези,които се биеха в гърдите, че представляват патриотизма в политиката.

Всички тези мои съграждани се отвратиха от този начин на използване на най – съкровеното за облагодетелстване на отделни личности, наричайки себе си патриотични водачи.

Какви ли не абревиатури на псевдо патриотични партии минаха през парламента, за да се стигне до това, което аз наричам не патриотично обединение, а карабатак, където се виждат безпринципните коалиции на компрометирани псевдо патриоти.

Стига вече! Време е за истински неща и няма нужда да ни представляват компрометирани личности във всяко отношение. Сега е време за истинските млади нахъсани и мислещи за род и родина патриоти.
И най – вече за милеещи за собствените си деца и родители.

За това влизаме в политиката като национално движение „Хан Кубрат „.

От една страна да сложим ред и да преустановим заблудата, в която се опитват да ни вкарат отново казионните водачи от патриотичния спектър с гръмки имена, но без покритие, а и да допринесем за изстрадалата ни държава и народ, които не заслужават съдбата, която им наложиха политиците вече с 30 години преход.

Стига толкова! Сега нашите родители трябва да получават достойни пенсии, младите хора с перспектива заслужават високи заплати, образованието трябва да е безплатно и качествено.

Децата ни трябва да се гордеят с миналото на предците си и културата ни да не се асимилира в общия казан на ЕС, а да остане в своята самобитност и автентичност. България е велика държава с велик народ и е време да си го припомним. Това е най – важната причина да участваме в тази мръсна игра, наречена „политика“.

„Не“ на Карабатака и „да“ на добруването на народа ни. Ние отдавна се занимаваме с това, което можем – да помагаме там, където има нужда без никой да знае, като дарения, направени към читалище Христо Ботев в гр. Нови Искър, училището в Годеч, манастира св. Георги в гр. Гърмен, Дряновския манастир, постоянните кампании за деца сираци които правим.

Патриотизма в България отново се опитват да го осквернят с новия коалиционен Карабатак, който ни пробутват. Хората, изповядващи това верую са погнусени от безпринципни коалиции, имащи за цел отново влизане във властта на всяка цена и всякакъв вид дивиденти и облагодетелстване!

Аз приканвам всички хора и организации, които се зоват патриоти, изключая новият съюз по сметка, хвърляйки ни в карабатака, да застанат рамо до рамо с нас да се борим заедно за добруването на българския народ, да си спомним завета на нашият патрон Хан Кубрат, който изрича пред синовете си, а именно: „заедно сте силни, обединението прави силата“. От там идва и девиза на България!

Искам да уточня, за да не стават недоразумения – аз лично няма да се кандидатирам за народен представител и не ми е нужен държавен пост! В национално движение „Хан Кубрат “ има изключително много млади хора с образование, специалисти с ясни идеи, които да поведат родината ни към по – добри времена.

Длъжен съм да кажа това, защото след като политиците и особено псево патриотите се борят само за личното си облагодетелстване, при нас нещата са принципни и безвъзмездни, когато става дума за България, за да не се опетнява патриотизма, който носим в нашите души и сърца.

Няма да се кандидатирам за депутат на парламентарните избори, но ще помогна на тези млади умни хора, които го заслужават и те ще ни изведат от карабатака, в който отново ни вкарват.

Бог да пази България и нашия отруден народ!