БСП да отзове Елена Йончева от Брюксел. Това призова шефът на културната комисия от ГЕРБ Вежди Рашидов. Повод пък е упреците на опозицията срещу шефката на НС Цвета Караянчева и исканията й за оставка.

„Не разбирам за какво трябва да подава оставка г-жа Цвета Караянчева, познавам я от изборите в Кърджали през 2009 г. до днес, когато тя е един от най-демократичните председатели на Народното събрание - може би БСП иска отстраняването й, защото за опозицията всичко добро трябва да бъде отстранено", изтъква Рашидов, съобщават от културната комисия в НС.

И добавя:  "Но съм категоричен, че Елена Йончева трябва незабавно да бъде отзована от Европейския парламент заради лъжите и клеветите, с които омърси България. Хора като Елена Йончева и Радан Кънев, чиито амбиции са свързани само с личните им интереси, нямат място в Брюксел. Те не петнят името просто на някоя партия, а петнят името на България – родината, в която всички ние живеем, а това е недостойно и омерзително.".

Според него, ако от опозицията са решили да „яхнат” мантрата „Ходи пеша”, то тази реплика е казана на партийно събиране и не е отправена към обществото, а към БСП и към всичко, което се нарича опозиция, която се присламчва към бесилките и ковчезите на протестите, която малтретира майки с деца, замерва българските полицаи с камъни, яйца и павета, която гаси тока в метрото и хвърля в неведение и стрес столичани…

"А то всъщност дали има нещо, което БСП е направила за нашата държава, или са само претенции и празнословие? БСП има най-малко право да говори за метрото, което е било и е ангажимент и воля на управляващата партия.", казва Рашидов.

По думите му такива хора г-жа Караянчева съвсем основателно подканва да вървят без метро.

"Политическата истерия на опозицията вече заприлича на мечтата на човек да обязди кон, без през живота си да е виждал това животно.

Ето защо приканвам партията, която издигна Елена Йончева за евродепутат, незабавно да я отзове – и заради клеветите, с които тя омърси България, и заради взетите пари от КТБ, което беше явна кражба на парите на вложителите като мен, за да могат такива като нея да си правят филмчета или да чакърдъкат по площадите в предизборни митинги на БСП, без да си дават сметка, че тези пари не са от личния джоб на банкера, а са и моите пари на вложител, които съм спестил за целия си живот.

Затова искам партията, издигнала Йончева за евродепутат, незабавно да я отзове – такива като нея не могат нито да отправят обвинения за корупция, нито да раздават морал на обществото, а най-малкото да представят българската държава пред света.”, завършва Рашидов.