"По времето на ГЕРБ имаме 10 ремонтирани театъра, направихме 6 нови музея. България влезе в Лувъра. Църквите в Истанбул и Одрин също бяха ремонтирани. Това не бива да се забравя". Това заяви за "Офанзива" бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Споделя, че на обществото е писнало управляващите да говорят за Гешев, а явно не могат да го махнат законно. 

"Есента ще им бъде много лошо при такива кризи и инфлация. Гешев е единственото им занимание, да си ходят. Бездарието може да навреди много повече, отколкото един избор. Управлението не е забавление за хора, които имат мерак да властват, а е отговорност. ГЕРБ създаваше, каквито и грешки да правеше", подчерта Рашидов. 

По думите му управлението на държавата се превърна в една детска градина - добре облечени и добре изглеждащи, но неможещи управляващи.

"Не са подготвени да управляват. Лесно се излиза на улицата, хората лесно се подвеждат, илюзиите са безкрайни. Те дойдоха в една направена държава и я окупираха. Тръгнаха да изчегъртват, изчегъртаха себе си. Правят лоша промяна", сподели той.

Рашидов коментира и клипа на министъра на културата Атанас Атанасов.

"Той е едно хубаво дете. Много симпатичен младеж, но не може един министър да прави такъв видеоклип, момчето не е подготвено. Идва от читалище, виновен е премиерът, който си прави екип. Сбъркана е работата. България се управлява от мъдри, разумни и можещи хора, независимо от възрастта. Момчето просто не е на мястото си", посочи Рашидов.