Експерт прогнозира състава на бъдещия служебен кабинет. Много вероятно е голяма част от екипа на Димитър Главчев да остане в бъдещия  служебен кабинет. Това каза пред БНТ проф. д-р Пламен Киров - преподавател по конституционно право.

В крайна сметка имената на някои от министрите досега ние не ги чухме, може и да не ги чуем още 3 месеца, няма никакъв проблем. Като че ли интригата се завърта единствено около фигурата на служебния министър на вътрешните работи, който организира и провежда изборите."

Според проф. Киров кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева ще води много сходна политика с тази на Димитър Главчев.

"Президентът беше изправен до стената в предишния случай, когато трябваше да се назначава служебно правителство, единствено Димитър Главчев прие.

Сега имаше уклончиви отговори от двама-трима, той се спря на Горица Грънчарова-Кожарева. Тя е подчинена на Димитър Главчев на Сметната палата, не мисля, че тя би могла да провежда много по-различна политика от тази на Димитър Главчев.

В този смисъл загубихме опитен човек, защото 4 месеца той беше служебен министър-председател.

Сега ще видим как сега жена ще се справи, жените се справят не по-зле от мъжете, поне това, което сме видели в миналото", допълни професорът.