Правителството иска от нас не просто да променим предишното решение, а да им дадем картбланш. След това ще ни докарат един договор, който ние да ратифицираме. Това каза международният секретар на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Това не е честно спрямо другите участници в конкурса за боен самолет“, смята бившият външен министър. Според него с решението си за F-16, правителството само се е поставило в сложно положение.

„БСП не взима страна, ние имаме проблем с начина, по който се прави процедурата“, подчерта Вигенин.

„Всички аргументи, които се поставят показват предпочитание към F-16. Всичко това е унизително за държавата. Искаме да се извадят на светло всички предложения за нов самолет и хората да видят за какво плащат“, подчерта представителят на опозицията.

„В крайна сметка това се оказа политическо решение. БСП подкрепя модернизацията на армията, но искаме нещата да стават прозрачно и ясно и да се съобразяват с условията, които имаме в страната. Сигурен съм, че ще има още дъна, които ще бъдат ударени в следващите месеци“, коментира Вигенин.