Подалият оставка председател на предизборния щаб на БСП Кристиан Вигенин обяви контактната група, която ще преговаря с формацията на Кирил Петков и Асен Василев от името на БСП.

"Това е контактната група за преговорите с "Продължаваме промяната", ИТН и ДБ за съставяне на правителство, определена с решение на Националния съвет - К. Нинова, И. Анастасова, Ат. Зафиров, Хр. Проданов и аз", съобщи Вигенин в профила си във Фейсбук. 

Благодаря за доверието, уверявам ви, че ще положим всички усилия за постигане на най-добрия възможен резултат в интерес на българските граждани и на хората, които подкрепиха БСП и нашите политики.

Националният съвет определи и следните приоритетни теми за БСП в преговорите:

- Социална политика и политика по качество на живот, която включва борба с неравенствата и бедността, увеличаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите, и политика за младите и работещите хора;

- Реформа в здравеопазването, която да гарантира достъпно и качествено здравеопазване и да изпълни конституционното условие за достъп до безплатно здравеопазване на българските граждани;

- Образование, наука и култура;

- Борба с корупцията, съдебна реформа и разграждане на досегашния модел на управление;

- Икономика и енергетика.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ