Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември. Първата тема е Енергетика. 

Според предварителния график, са предвидени по две срещи на ден - от 10.00 ч. и от 15.00 ч. В експертните групи за изработване на програма на правителство ще участват по трима души от всяка страна, информира по-рано днес председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова след среща с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Групите ще са 18, по теми: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни отношения. Срещите ще се излъчват на живо онлайн, съобщи Кирил Петков.

Днес вече се завъртя списък с евентуални членове на бъдещия кабинет. В него  фигурират имената на  Кирил Петков като премиер, Асен Василев като финансист номер 1,  Христо Иванов като министър на правосъдието, Бойко Рашков като шеф на МВР, Любомир Каримански от ИТН като министър на икономиката, Даниел Лорер от ПП като външен министър и др.

От партиите обаче досега отричат да са обсъждани имена.

Всички огласени имена на министри в бъдещия кабинет са спекулации. Официалните преговори за правителството започват във вторник и до събота ще са ясни имената на членовете на кабинета. Това обяви в Пловдив лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който пристигна заедно с другия съпредседател на партията Асен Василев, за да подкрепят президента Румен Радев преди балотажа в неделя.

Бившият служебен министър обясни, че разговорите с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" за бъдещото общо управление ще се водят онлайн, за да няма съмнение за задкулисни договорки.

„Не са коментирани абсолютни никакви имена на министри по време на разговорите и няма да бъдат коментирани, докато нямаме пълно съгласие по политиките“, потвърди и Асен Василев.

 Петков заяви още, че не се притеснява от оставките в ръководството на партиите, с които ПП преговаря.