„Обръчите, които Ахмед Доган изграждаше години наред около ДПС, започнаха да го стягат. Той смяташе, че е нормално да изграждаш обръчи от фирми около една партия и да разпределяш порциите в държавата. Сега в един много кратък период, когато той и много други разбраха, че партията му се изплъзва и че Пеевски доминира, нададоха вой“. Констатацията направи пред bTV общинският съветник и съосновател на „Синя България“ Вили Лилков.

„Днес е дошло време разделно в ДПС“, допълни той.

„Много ми е смешно, когато непрекъснато се говори за почетния председател д-р Доган, който олицетворява непреходните ценности на ДПС. Да припомним тези непреходни ценности, в последно време те станаха и публично известни.

Да си спомним непреходната ценности „Цанков камък“, 700 000 лв. хонорар на един философ за експертиза по отношение на язовир „Цанков камък“, да си припомним ТЕЦ Варна, как така един политик е в състояние да стане главен фактор и да управлява такава структура“, посочи Лилков.

Лилков съобщи, че днес коалиция „Синя България“ е подала документи за регистрация в предстоящия вот на 27 октомври.

„1,7% не е малко, но е добър старт за такава формация, която залага на дясна, консервативна, икономическа програма. Готови сме на по-дълга игра. Готови сме да минем целия път от няколко избори и знам, че рано или късно ще бъдем в парламента и ще изпълним мисията и каузата, която ни е обединила.  Разширихме нашата коалиция с още една партия „Обединени земеделци“, допълни той.

Лилков отрече „Синя България“ да е свързана по някакъв начин с ГЕРБ. „С ГЕРБ в последните месеци и дори в периода на структуриране на общинския съвет имахме много различия. Да припомня скандалното гласуване, в което ГЕРБ, заедно с икономическо мнозинство, участва по превземането на общинската икономика.

Не разбрахме кой е общият знаменател на БСП, ГЕРБ, ИТН и част от „Възраждане“, събраха точно 31 гласа и без конкурси, без предварителна селекция и с доклад, вкаран един ден преди сесията, наложиха ръководства на шестте най-големи общински предприятия, които оперират активи за няколко милиарда лева“, посочи общинският съветник.