Знаете, че президента Радев и вицепрезидента Йотова са подкрепени не само от БСП и от други политически партии и председателите на партиите не присъстват в ИК. Ние сме достатъчно високо представени. Вигенин е заместник-председател на партията, аз съм заместник председател на партията. 

Това заяви Ирена Анастасова от БСП. 

Няма обтегнати отношения между Радев и Нинова 

"Ако робуваме на тези спекулации, отдавна да сме си посипали главата с пепел. Наслушахме се как има сериозен конфликт между Радев и Нинова, как той няма да бъде подкрепен.

На консултациите при президента Нинова помоли публично да каже за техните отношения, за да развее спекулациите. това бе прах в очите на хората. Радев е издигнат за президент от нас, подкрепен за президент от нас. Това е сериозна фигура на политическата сцена, която е там благодарение на БСП. Не мисля, че някой е допускал че БСП няма да подкрепи Радев за втори мандат", каза Анастасова. 

Текат номинации в БСП, какво означава това за Радев?

"Като сериозна организация, ние би следвало тя да стъпва на ясни и точни правила, които се спазват. БСП в цялата си история се е подчинявала и изпълнявала на своя устав. Ако уставът не се харесва, висшите органи го променят. Този наш устав изисква такива номинации. така беше номиниран Радев в първия мандат, така е номиниран и така.

Виждаме, че разбира се има и други номинации - Вигенин, Нинова. Но преобладаващите номинации са за господин Радев", каза тя. 

Емисари на Василев и Петков 

"Този процес като че ли поспря в последните 1-2 седмици, защото много остро реагирахме, Да, имахме такива сигнали. Такива емисари е имало и на предишни избори. БСП е партия, която е организирана много добре и някак си хората отстрани смятат, че такива организирани структури са добре дошли. Няма как това да стане", разкри Анастасова. 

Кой подпомага тези емисари?

От различни места - местни хора и на централно равнище. Не съм присъствала на тези разговори и не изглежда сериозно да цитирам имена, добави тя. 

Възможен партньор ли е "Продължаваме промяната"

"БСП в 45 и 46 Народно събрание доказа, че е много диалогична партия. БСП преди да е партия, преди да е социалистическа, е българска, затова интересите на България са на първо място. Нека все пак да видим каква е програмата им", каза Анастасова .