За балансиран подход между спазването на мерките и възможността хората да имат доходи по време на пандемия се обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя каза категорично, че не може да се съгласи с думите на държавния глава Румен Радев, че правителството е в безпомощно състояние.

БЛИЦ припомня, че във вторник и премиерът Бойко Борисов скочи остро на Радев заради ген. Мутафчийски.

„Още в началото на кризата кабинетът предприе спешни мерки, които дадоха своя ефект – не само в социално-икономическата сфера, но и в здравеопазването”, поясни вицепремиерът.

БЛИЦ припомня, че вчера по време на Консултативния съвет по туризъм министърът се обяви за това хотелите, които останат празни през зимния сезон, да се превърнат в места за настаняване на карантинирани.

„Идеята е тези хотели да се използват за подсигуряването на здравната система, за да не се налага изграждането на полеви болници, при положение, че имаме свободна леглова база. Местата, предложени от бранша, ще бъдат използвани от здравните власти за настаняване на спешни и болни пациенти, както и на семейства под карантина. Разходите за това ще бъдат поети от държавата”, обясни Николова.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!