Вдигане на учителските заплати, продължаване на политиката за увеличаване на доходите и запазване на досегашната данъчна система. Това бяха само част от акцентите в управленската програма на ПП ГЕРБ, представени от финансовия министър в кабинета на Бойко Борисов Владислав Горанов по време на среща с жители на 24-ти МИР в столицата, съобщиха от пресцентъра на партията.
„Имахме големи предизвикателства по време на своя мандат. Но мисля, че благодарение на усилията на цялото правителство, успяхме да постигнем показатели на много задоволително ниво. В един момент обаче всеки застана срещу ГЕРБ, която е най- голямата и най-силната партия. Има три типа врагове – първият класически враг, вторият – политически партньор, а третият - коалиционен.

Така се степенуват. И ако се питате сега кое е автентичното дясно, веднага ще ви кажа – ГЕРБ е автентичното дясно управление“, заяви пред събралите се жители на 24 МИР в София Владислав Горанов. Пред над 300 души Горанов, Лиляна Павлова, Зорница Русинова, Екатерина Захариева, Теменужка Петкова и районният координатор на ГЕРБ в 24 МИР Евгения Алексиева представиха управленската програма на най голямата партия в страната за следващия мандат.

„Проблемът, който идентифицирахме като основен, е проблемът с все по необразованото и изоставащо в образованието младо поколение. Затова искаме да има все по-образовани и качествени млади учители. И нашият ангажимент ще струва ресурс, но ние ще удвоим заплатите, защото това е инвестиция в бъдещето на децата на България“, категоричен беше Владислав Горанов.

Финансовият министър в кабинета "Борисов 2" обясни още, че реално досега правителствата на ГЕРБ е трябвало да се заемат първоначално с решаването на проблеми на своите предшественици. „Тези, които сега се променят и идват в бяло. Тези, които напуснаха парламента без да уредят дори как да се разплатят с българските граждани, имали "неблагоразумието" да вложат парите си в една банка. Няма да говоря за плащанията по "Белене" и американските централи“, коментира Горанов. Сред останалите теми, които бяха дискутирани на срещата, бяха справедливостта, енергийната и социалните системи и продължаването на политиката на ГЕРБ за развиване на инфраструктура и увеличение на доходите.