С нарочно писмо до всички членове на Националния съвет на БСП се е обърнал днес временно изпълняващият функциите на председател на БСП Владимир Москов, в което категорично се обявява срещу провеждане на заседание на Националния съвет на партията на 29 август.

В писмото Москов изяснява причините, поради които няма да се проведе на 29 август исканият пленум от опозиционерите в партията, с което призовава членовете на съвета да не идват на заседанието. Москов подчертава също, че няма решение на изпълнителното бюро за свикване на пленум за 29 автуст, с което реално се делегитимира неговото провеждане.

С този си ход вътрешната опозиция в БСП прави пореден опит да взриви предстоящия пряк вот за председател, коментират членове на висшето ръководство. „Владимир Москов е категоричен, че няма да има заседание на пленума на БСП на 29 август.

С нарочно писмо до всички членове на Националния съвет на БСП се е обърнал днес временно изпълняващият функциите на председател на БСП Владимир Москов, в което категорично се обявява срещу провеждане на заседание на Националния съвет на партията на 29 август. Това научи нашата медия от член на НС, получил писмото. В писмото Москов изяснява причините, поради които няма да се проведе на 29 август исканият пленум от опозиционерите в партията, с което призовава членовете на съвета да не идват на заседанието. Москов подчертава също, че няма решение на изпълнителното бюро за свикване на пленум за 29 автуст, с което реално се делегитимира неговото провеждане.

С този си ход вътрешната опозиция в БСП прави пореден опит да взриви предстоящия пряк вот за председател, коментират членове на висшето ръководство. „Най-лесно е да се поддадем на противопоставянето, но то ще има пагубни последствия за партията”, категоричен е Москов и предлага НС на БСП да проведе заседание преди 50-ия конгрес на партията, който е насрочен за 26 септември. А всички противоречия в партията да се решат на конгреса. От писмото до социалистите става ясно, че и самият Москов нама да отиде на исканото заседание на 29 август.

“Най-лесно е да се поддадем на противопоставянето, но то ще има пагубни последствия за партията”, категоричен е Москов и предлага НС на БСП да проведе заседание преди 50-ия конгрес на партията, който е насрочен за 26 септември. А всички противоречия в партията да се решат на конгреса.

От писмото до социалистите става ясно, че и самият Москов нама да отиде на исканото заседание на 29 август.