Вече е ясно къде точно ще водя листи. Едната е в 24 район в столицата, където ще се изправя срещу Ламбо, а другата листа е в Силистра. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият финансов министър Владислав Горанов.
"Не е драма, че са освободени още областни управители  от ГЕРБ от правителството на Герджиков. Назначени са от правителството на ГЕРБ, т.е. е нормално да ги свързват с политическа разцветка. Наблюдаваме обаче кой се назначава. Лошото е, че повечето назначавани са обвързани с БСП. Всъщност няма нищо лошо, но, ако аргументът е да се търсят независими хора, за гарантирането на честни избори, то с тези рокади точно този процес се поставя под съмнение. Все пак сме далеч от мисълта, че се готвят манипулации, но си мислим, че правителството подготвя страната за следващи процеси. В редиците на БСП тече еуфория, че ще дойдат на власт. Явно те предпочитат служебното правителство да има разчисти терена, за да имат комфорт, ако управляват в коалиция", заяви Горанов.

"Не съм свидетел на консултации на Патриотите с ГЕРБ. Две години се разбирахме добре с тях, в този смисъл е нормално да имаме комуникация с тях, но в последните дни, не сме редили листи с формацията им", заяви той относно думите на Димитър Байрактаров, че има преговори между лидерите на националистите и тези на ГЕРБ и БСП.

"Министрите на реформаторите от кабинета "Борисов 2" бяха критикувани не само от служебния кабинет, но и още докато бяха на власт. Това е нормално и е част от процеса на нормализиране на държава. Все пак не трябва да се пресолява манджата", заяви Горанов. 

"Ако смятате, че сме готови за коалиция с БСП, добре. Смятам, че някога обществото ще стигне до по-широки коалиции, но няма да е скоро. Трябва да станем не германците на Балканите, а германците на Германия. Имаме чисти тези, както ние десни, така БСП леви, затова и лесно се получава дебат", добави той.

"БСП казват, че ще осъвременяват пенсиите, без да казват с какъв процент. Пенсиите трябва да растат пропорционално. Като държавата е стабилна, нормално да остават пари и за това", призна бившият министър.

"Ако Марешки влезе в парламента, трябва да скъса с бизнесите си, с които сваля звезди на българските избиратели. Трябва да видим, ако влезе в парламента, какво точно ще направи с неговите популистки идеи", завърши Горанов.