"В предизборните листи на ГЕРБ има професионалисти, припознати от хората по места, има и 40-процентно обновяване, но партийните кадри са доказали се хора", каза пред „Фокус“ Цвета Караянчева от ГЕРБ, която води листата в Кърджали. Според нея парламентарната група на ГЕРБ трябва да бъде от доказали се парламентаристи.
"Когато популизмът вземе връх, той няма граници", каза още Караянчева, но подчерта, че от ГЕРБ не дават напразни обещания.

„Много хора казват: Защо досега не увеличихте и заплати, и пенсии, и всичко останало? Ами ще ви кажа защо. Защото беше време, когато покривахме „големия шлем“ на Първанов и на БСП, беше време, когато платихме реакторите, американските Марици, КТБ и всичко останало. Но за радост тази година остана и излишък в хазната. И вече имаме ръст – на 3-то място сме в Европа по икономически ръст. Безработицата е 8%. Имаме 1000 лева средна заплата. Това са показатели, които, базирани на реалните икономически числа, дават възможност на ГЕРБ да направи своите прогнози и да поеме ангажименти за увеличаване на доходите на хората. Така че никога не сме си служили с напразни обещания, дори това да ни коства загуба на определен брой гласове“, подчерта Караянчева. 

Относно своя изборен район – Кърджали, Цвета Караянчева каза, че депутатите от региона трябва да познават местните проблеми, тъй като те са много. "С години хората в областта са държани в икономически капан и са заплашвани, но вече не вярват на предизборни трикове", подчерта Караянчева.