Когато си тръгнал по наклонената плоскост, спирането е много трудно, а в случая на ПП-тата, явно невъзможно.

Само преди седмица парламентът гласува вот на недоверие на кабинета, заради провала във финансовата политика.

Простото Киро явно е забравил, че финансов министър и вицепремиер е Асен Василев. Тоест кабинетът падна заради провала на Асен Василев.

Да предлагаш сега същият този финансов министър за премиер, е тежка шизофрения, пълна неадекватност и тотал щета.

Лена му написала речта, Киро я записал на видео и днес я прожектира на обществото.

Пак мантри, пак глупости, пак объркани и нефелни речитативи.

Длъжен бил Кирчо да продължи напред, поне още 6 месеца. Чакал 13 милиарда от Европа, трябвало да се усвояват. Искал да овладее КФН, КЗК и БНБ, а Бойко Рашков да станел шеф на КПКОНПИ. Гешев трябвало да бъде контролиран.

Пак бил борец срещу мафията, пак бил против задкулисието, пак се грижел се за благото на народа.

Как се грижи, Простото Киро не казва.

А всъщност ето му я „грижата“: Инфлацията е двуцифрена, храната става лукс, бензинът поскъпна двойно. Хората изнемогват, съвсем скоро ще излязат на улицата и ще му потърсят сметка защо не могат да нахранят децата си, а майките и бащите им, блъскали цял живот за България, получават мизерни пенсии (Е, ако го питате, Киро ще каже, че е предвидил по 30 евро на месец за всеки пенсионер, с които пари те щели да благоденстват… Нагла подигравка...)

Всъщност истината е, че хранилката на Кирчо му се изплъзва, а това го вбесява, както вбесява и хората, които го инсталираха на поста. Прокопиев е бесен, че няма да получи тлъста хапка от европейските пари за зеления си бизнес. Други са бесни, че заради изцепките на Киро, трябва да пишат отчети и да се оправдават защо правителството му падна.

Задкулисие ли? Ако има по-голямо задкулисие в историята на България от сегашното – на Простото Киро и менторите му, здраве му кажи!

Сега Киро искал още 6 месеца, през които чрез Асен Василев да си развява пак коня, да усвоява пари и постове и да скандализира.

Е, този път на Кирчо няма да му се получи - Народното събрание и народът му показаха червен картон. Червен картон заради лъжите, заради безумните му еднолични решения, заради зависимостите, заради действията му, които поставиха под риск цялата държава.

Така че е време да си взима кашончето от кабинета, да поръча на някой да полива цветята, да строи в редичка зад него Асен Василев, семейство Лорер, ГугЛена и цялата си нагла банда от самозабравили се „променители“ и заедно с тях, с бодра стъпка, да се омете от политиката.